2013. március 17.

Márciusi ifjak - Kultúr felújító hétvége a Szendehelyi Művészeti Házban


2013. március 15-16-17-én a Galambház Közhasznú Egyesület közösen kialakított koncepció alapján
elkezdte a Művészeti Ház felújítását!

Az első nap:

Kifestettük az épületet, kibontottuk a régi mozi gépházat, ami miatt az egyik fal vizesedett és
tönkretette a padlót.

A még menthető mozi alkatrészeit összeraktuk és kiállítás céljából az előtérbe cipeltük.

„ Volt egyszer egy Mozi” címmel későbbiekben kiállítást nézhetnek meg az emberek a Kultúrház régi életéről.





Visszabontottuk a padlót - ahol rohadt és padlólappal burkoltuk le a felbontott részt. A férfiak bontottak, festettek, villanyt szereltek, az asszonyok a régi már használhatatlan üléseket kárpitozták át, leszedték a piszkos függönyöket és a drapériákat. A gyerekek ahol tudtak segítettek, festettek, téglát cipeltek, falat ütögettek... hiszen nekik épül ez a ház!

Az idő nem volt túl kegyes hozzánk, nagy hóesésben és hidegben dolgoztunk egész nap, de a lelkesedést ez a fagy sem tudta lehűteni!



Délután rögtönzött kis ünnepséget tartottunk a Művészeti Ház bejáratánál. Volt furulyaszó és vers is.Énekeltünk közösen és elnökünk Schilling Árpád kitűzte a Magyar Lobogót a Kultúrház falára!

A munkánkhoz adományokat kaptunk: téglát, festéket, lakkot. A falu lakosai is megjelentek és további segítségükről biztosítottak minket.

A második nap :

A hideg ellenére nagy erőkkel kezdtük ezt a napot is, sok feladat volt, a gyerekek elkezdhették már a takarítást is egy két anyuka segítségével. A színpad függönyeit leszedtük és feketére festették a gyerekek a falakat. Az ajtókat beszigetelték a férfiak, és az előző napi munkálatokat befejezték!

Közösen ebédeltünk, önkéntes segítőink paprikás krumplit főztek a csapatnak!

Nagyon sokat haladtunk ebben a két napban.





A harmadik nap:

Voltak, akik még erejüket összeszedve a nagy hidegben az oldalfalak festését befejezték és összepakolták a termet, illetve az ablakokat festettük át.

Sajnos még maradt festeni és takarítani való, de a Húsvétvasárnapi Locsolóbál előtt mindenképpen befejezzük a fő munkálatokat.

Későbbiekben függönyöket varrunk és még kárpitozunk, ehhez azonban adományokat kell gyűjtenünk, mert a keretünk igencsak megfogyott. A kitűzött célt azonban most már el tudjuk kezdeni,ebben az épületben elindulhat a Művészeti Ház, ahol szakköröket, tornát, jógát, előadásokat és jótékonysági esteket tudunk tartani.


Ezt a feliratot a színpadon találtuk, és úgy éreztük pont ezért dolgozunk:
„Ami ragyog a pillanatnak született, 
ám a valódi érték nem veszhet el az utókor számára.” 
Goethe          



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése